سازه فضاکار یک سیستم خرپای سه بعدی است که دهانههای آن در دو جهت گسترش یافتهاند و اعضای آن فقط تحت تأثیر کشش و فشار قرار دارند. این سازهها از مدولهای یکسان و تکرار شونده با لایههای موازی در بالا و پایین (مشابه میلههای فوقانی و تحتانی خرپا) تشکیل میگردند.سازه فضاکار، به مجموعه سازههای مشابهی اطلاق میشود که شامل شبکهها، طاقها، برجها، شبکههای کابلی، سیستمهای پوستهای و غشایی، سازههای تا شونده و ترکیبات کش بستی میشود. این تعریف، یک تعریف ریخت شناسانه از سازههای فضا کار است.
یک قاب فضایی یا سازهٔ فضایی، عبارت است از سازهای که از اجزای خرپامانند سبک و محکم تشکیل شده از پایههایی که در یک الگوی هندسی در کنار هم قرار گرفتهاند. قابهای فضایی برای پوشش دادن دهانههایی که تکیهگاه کمتعدادی دارند به کار میروند. چون در قابهای فضایی، همچون خرپاها از مثلث استفاده میشود، لنگرهای خمشی، به صورت بارهای کششی و فشاری به اعضای محوری خرپا منتقل میگردند که این خود باعث مستحکم بودن قابهای فضایی میشود.
اطلاح سازه فضایی گاهی اوقات به جای سازه فضاکار بکار میرودکه این دو اصطلاح از لحاظ کلمهای مترادفند؛ ولی از لحاظ معنا و مفهوم با هم تفاوت دارند. سازه فضایی به سازهای اطلاق میشود که در فضای خارج از جو ساخته یا مورد استفاده قرار گیرد که ممکن است خود یک فضاکار باشد.
شامل 58 اسلاید میباشد.
فهرست:
- مقدمه
- تاریخچه
- دلیل نامگذاری سازه
- انواع خرپا
- اتصالات در خرپاها
- تاثیر نیرو در خرپاها
- اجزایی تشکیل دهنده
- مزایا و معایب
- جدول مقایسه ایی
- ورقه های اتصال در خرپا
- لاپه ریزی و مهارکردن آن
- مهاربندی
- خرپاهای فضایی
- تاریخچه
- بررسی کلی
- مزایایی استفاده
- کاربرد
- انواع
- ساختار
- مصالح
- انواع اتصالات
- مونتاژ و نصب
- بررسی نمونه های موردی خرپاها
- منابع
- پایان
فضاکار_1577293573_34845_8067_1206.zip4.92 MB |